Червеи изплуваха от пилешко със зеле и ориз, домакинята остана потресена.Мария

...
Червеи изплуваха от пилешко със зеле и ориз, домакинята остана потресена.Мария
Коментари Харесай

Жена сготви пиле със зеле и ориз, но нещо се обърка - показаха се червеи СНИМКА

Червеи " изплуваха " от пилешко със зеле и ориз, домакинята остана потресена.

Мария Г. показа в обществената мрежа Facebook, че е закупила пиле от известна комерсиална верига в София. Жената го е сготвила със зеле и ориз, а синът й малко по-късно открил, че към ястието има " гарнитура " - малки бели червейчета.

" Аз не хапвам месо, само че синът ми откри, че има червеи. Дали месото е некачествено или има различен проблем? ", написа Мария.

Под обявата на Мария заваляха голям брой мнения, като огромната част от консуматори на Facebook се съмняват в пилето да е имало червеи.

Явор изяснява, че белите червеи са доста нежни и след термична обработка не би трябвало да имат подобен пресен тип.

" А и събрани токова доста на едно място буди съмнение. Месото е варено авансово и нищо не е излязло. Явно зелето не им понася и чак тогава са излезли ", добавя Явор.

Диана пък пита домакинята дали не е забелязала червеите, като е разфасовала пилето. Тя й отговори по този начин: " Първо го сложих в топла вода, че от предходния ден го купих и незабавно във фризера. После го нарязах. Мих го доста пъти. Варих го. Отпенвах. След това от бялото направих чорба. Другата част зеле с ориз. Не хапвам месо и не се впечатлих, нямаше никаква миризма на развалено. Нямам пояснение. Освен в случай че при варенето тези гадинки да са излязли. Гнус! Никога повече няма да купя и сготвям пиле, само че диря причина ".

Виктория споделя, че преди два месеца е открила, че във всичките й подправки, които са били сложени в бурканчета и пликчета, са се развъдили червейчета. Тя предложи на Мария да ревизира мястото, където съхранява подправките.

" Все отново си проверете шкафа с подправките, тъй като може да не е нито от месото, нито от ориза и зелето, а от мерудийките ", написа Виктория.

Георги посъветва Мария да пусне тъжба в Комисията за отбрана на потребителите, Българска организация по сигурност на храните и Столична РЗИ. А Николай отсече: " Що се оплаквате, бе. Нали ви обясниха от евросъюза, че ще има инсекти в храната. Хората са в крайник с времето и към този момент оферират. Ходете да се жалвате в Брюксел ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР